Találkozó

Rövidesen kezdődik!

2022. május 19-22 között a rekumbensek világának tagjait vártuk Tatára, egy kellemes hétvégére, beszélgetésre, túrákra a környéken.

Helyszín: Esély Budapest Alapítvány, Tata – Ifjúsági Tábor (Tata, Fáklya utca 4.)

Időpont: 2022. május 19 – 22.

Szállás információ
A nyári tábori szállás: ezek az ún. I., II., III. altáborok. Majd a létszám alapján eldől, melyiket kapjuk. Minden egységben van négy ágy. Vizes blokk a 10-es jelű egység. Díja: 2950 Ft/fő/éj.

A parancsnoki szobák a 7-től 14-ig számozottak. Ezek kétszobás, szobánként kétágyas helyiségek. Itt van vizes blokk, főző egység. Díja: 3850 Ft/fő/éj.

A fenti árakhoz fejenként egyszeri 500 Ft-os ágynemű mosatási díj jön.

Sátrakat fel lehet állítani az egységek közötti területen. A sátorhelyek árairól konkrétumot még nem tudunk, de valószínű, hogy a fenti árak alapján ennél olcsóbb.

Függőágynak is alkalmas fák is vannak a területen. Ugyanígy a függőágyas megoldás áráról sincs információnk – egyenlőre.

A 18 év felettieknek a Tatai Önkormányzat rendelete alapján 500 Ft/fő/éj IFA-t kell fizetni. Ez külön fizetendő a helyszínen.

Vannak a környéken más színvonalú szállások is a panziótól a wellness szállodáig, ha valaki mást szeretne.

Étkezés
A szállás területén igény szerint félpanziós étkezés (reggeli, vacsora) biztosított: 2200 Ft/fő/nap.
Csak reggeli 850 Ft, a vacsora 1150 Ft/fő/nap.

A környéken rengeteg falatozó, büfé, étterem, fagylaltozó, stb. található, ezek zömét bátran ajánljuk figyelmetekbe!

Nagyobb élelmiszerbolt (Lidl, Tesco) pár kilométerre található.Egyéb szolgáltatások
A tábortól párszáz méteren belül három kerékpárbolt is van. Egy esetleges szombat-vasárnapi nyitva tartásról egyeztethetünk igény esetén.

A városban összességében minden megtalálható, ami a mindennapokban szükséges.

Látnivalók
Tata a vizek városa. Legnagyobb tava a tábor melletti Öreg-tó: kerülete kb. 7,5 km. Teljesen körbejárható, jelentős részen közvetlenül a part mellett. Kb. a fele pormentesített gyalogos járda, szokásjog alapján kerékpár használattal. A többi erdei út.
Túrázók, sétálók, kutyások, futók és kerékpárosok jó időben és hétvégén jelentős számban vannak, így a kerékpáros közlekedés odafigyelést igényel! (Főszezonban hétvégén a kerékpáros közlekedés a part nagy részén tiltva van)

Az Öreg-tó partán található a Tatai vár. A XIV. században épült egy korábbi erődítmény helyén. Látogatható, egy kávézó is üzemel benne. További információ a Wikipédia oldalán található részletesebben.

Angolpark, Cseke-tó. A tatai kirándulás különleges színfoltja lehet a tóvárosi részen fekvő Cseke-tó és a körülötte kiépült Angolkert. A 23 hektáros, mesterségesen kialakított tavacska a horgászok Kánaánja, de a víz körül tett séta kortól függetlenül mindenkinek örökre szóló élményt tud nyújtani. A kert érdekessége, hogy hazánk első szomorúfüzeit a tó partján ültették. Tovább olvasom…

Kerékpárutak

Tatabányára (Által-éri kerékpárúton a Turul emlékmű, Szelim-barlang, Gerecse kapuja meglátogatása) tovább Oroszlányba, onnan a Bokodi lebegő faluhoz, vagy a Majki remeteséghez.

Esetleg Dunaalmáson (eddig fut jelenleg a kerékpárút) keresztül Neszmélyre, vagy Szomódon (kerékpárút) keresztül Dunaszentmiklósra, onnan a Hilltop borászati vidékre.

Komárom sem megközelíthetetlen: akár a zúzott kövös árvízvédelmi töltésen, akár az EuroVelo 6 útvonalán (itt pár kilométer a 10-es főúton halad).